top of page

Parke Cilalama Nasıl Yapılır ?

Masif özelliği olan tüm ahşap zeminler zaman içerisinde parlaklığını (eğer cilalı yüzey ise) yitirir. Bu parlaklık yaptığınız temizliğe ve kullandığınız parke koruyucu malzemelerle ertelenebilir fakat sonunda parkelerin yeniden parke cilalama yapılması kaçınılmazdır. Hafif çizikleri olan ve cilası yıpranmış parke için kumlama, zımparalama ve cilalama işlemini profesyonel bir sistre cila işi yapan firmaya yaptırabilir ya da kendiniz gerekli makineleri kiralayıp cila malzemeleri satın alarak da yapabilirsiniz.

Başka hiç bir zemin malzemesi ahşap gibi kullanıldığı mekanlara değer katmaz ve estetik bir görünüm vermez. Fakat ahşabın doğal bir ürün olmasından dolayı daha fazla bakım gerektirdiği bir gerçektir. Düzenli şekilde sistre cila yaparsanız parkeleriniz ilk günkü gibi temiz, yeni ve parlak gözükecektir. Parke cilalama nasıl yapılır ? Bunun için 3 adım bulunmakta: Temizleme, zımparalama ve son olarak cilanın uygulanarak işin bitirilmesi. Parke yüzeyleri temizlerken sert zeminler için üretilen kimyasal özellikli temizleyicileri sakın kullanmayın. Ayrıca parke temizliği için direkt su kullanmak da hem cilaya hem de parkeye zarar verir. Bu sebeple parke temizliğinde ahşap zeminler için özel olarak üretilmiş yüzey temizleyiciler veya çok hafif nemli bezle temizlik en iyi seçim olacaktır. Parke cilalama işlemine başlamadan önce zeminde bulunan tozları almak için elektrikli süpürge kullanmak yararlı olacaktır. Çok kirli olan yerleri fırçayla temizleyebilirsiniz.

Temizlik sonuçlandırıldıktan sonra zeminde ki lekelerden kurtulmak ve hafif çizikleri ortadan kaldırmak için zımpara makinesiyle zımparalamak gerekir. Parke zımparalama makinelerini büyük yapı marketlerde farklı ebatlarda bulabilirsiniz. Eğer 5-6 sene içresinde 1-2 defa kullanacağınız makineyi satın alıp para vermek istemezseniz iyi bir parke cilalama hizmeti veren bir firmayla konuşarak kiralama yoluna gidebilir veya Ladiksan Parke olarak bizden profesyonel yardım alabilirsiniz. 0544 840 18 08 sistre hattı her zaman sizlere hizmet vermek için açıktır.

Zemin lekelerden arındırılıp pürüzsüz bir hale getirildikten sonra cilalama işlemine geçebilirsiniz. Parke cilası yapacağınız iki farklı seçeneğiniz var. Birinci seçenek daha yoğun kıvamda olan, macun şeklinde oaln cila çeşidi, ikincisi ise sıvı ahşap cilaları. Macun parke cilası daha uzun süre dayanır fakat çıkarılması daha zordur.

Parke cilasını uygulamak yorucu ve zor bir iştir ve özellikle macun cilaları sürmek çok zaman alabilir. Cilayı uygulamaya başlamadan önce tüm yüzeyin tozdan arındırıldığına ve kuru olduğuna emin olun. Cilayı sürdükten sonra kurumadan üzerine basmayın ve 2-3 gün kadar cilanın kemikleşmesini bekleyin. Cilada uçucu kimyasallar olduğundan dolayı uygulama sırasında odanın havalandırılması gerekir.

Parke cilalama ağacın çeşidine, ne kadar sık kullanıldığına ve yıprandığına göre değişebilmektedir. Eğer zeminin yeterince iyi görünmediği ve eskidiği düşüncesindeyseniz cilalama işlemini yapabilirsiniz.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
bottom of page